MUSEUM 'T KROMHOUT

Museum ’t Kromhout is een scheepsmotorenmuseum waar u de motoren werkend kunt zien.
over ons
expeditie oosterdok

19 mei: Expeditie Oosterdok

Op zondag 19 mei 2019, van 12:00 tot 18:00 uur is het feest op het Oosterdok!  Na een succesvolle eerste editie in 2018, openen de culturele instellingen en bedrijven aan het water van het Oosterdok, dit jaar opnieuw hun deuren voor publiek. Op maar liefst 20 locaties vinden 75 gratis activiteiten plaats voor iedereen. Museum ’t Kromhout zal ook gratis toegankelijk zijn van 12:00 – 18:00 uur.

Programma Museum ’t Kromhout

Stadswandeling: van krom hout tot ijzer 12.00 uur

Wandeling door de buurt (1,5 à 2 uur) met gids Rudolph Kempers. Waar liet Michiel de Ruyter zijn oorlogsschepen bouwen? Waarom zijn er geen houten schepen overgebleven uit de VOC tijd? Hoe kunnen ijzeren schepen blijven drijven? Er is beperkt plaats. Aanmelden via zalen@stadsherstel.nl.

Rondleidingen 12.00 – 16.00 uur

Elk heel uur start een rondleiding door het museum, mét een speurtocht voor kinderen. Kom kijken hoe schepen gebouwd werden op de plek waar het eeuwenlang gebeurde. Diverse motoren kunnen draaiend bekeken worden.

Optreden Amsterdams Havenkoor 16:00 uur

Het Amsterdams Havenkoor put uit een repertoire van drie eeuwen Oudnederlandse zeemansliederen. Zing je mee?