Loading…

MUSEUM 'T KROMHOUT

Werkende motoren en mooie verhalen op unieke locatie in centrum van Amsterdam!
Plan een bezoek

Archief

Het museum heeft uitgebreid archief, bestaand uit diverse collecties die allemaal stuk voor stuk grote historische waarde hebben. Op het ogenblik zijn onze vrijwilligers aan de slag met het digitaliseren en verder archiveren. De collecties geven beeld van de geschiedenis en het erfgoed van de industrialisatie in Amsterdam. Uiteindelijk zal deze informatie worden ontsloten. Heeft u vragen over over het archief of heeft u materiaal wat interessant zou kunnen zijn om in het archief op te nemen, neem dan contact met ons op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het huidige archief bestaat voorlopig uit:

Ruim 60.000 technische tekeningen op calques van o.a. Kromhout motoren, gereedschappen en onderdelen.

Een collectie van ruim 600 boeken, waaronder leerboeken, naslagwerken, boeken over motoren, de Kromhout fabriek en personen, handleidingen en informatie over onderdelen van de diverse motortypes.

Een overzicht van drukwerk; kleurrijke folders, brochures, posters en tijdschriften, bedoeld voor verkoop en het geven van overzicht en specificaties in verschillende motortypes. Museale objecten waaronder miniaturen, kunst, motor onderdelen en gereedschappen.

Een omvangrijke film-, video- en fotobeeldbank van historisch materiaal en van het huidige museum.

Een complete bedrijfsadministratie: o.a. correspondentie, bedrijfsadministratie, rapporten en curieuze logboeken.

En uiteraard de kroonjuwelen: de nog werkende collectie Kromhout motoren. Deze motoren kunt u elke derde zondag van de maand in werking zien!