Laden…

MUSEUM 'T KROMHOUT

De geschiedenis van de Amsterdamse scheepsbouw en werkende motoren op unieke locatie in het centrum van Amsterdam!
Bezoek ons museum

Evenementen

Ook in 2022 jaar deden wij weer mee aan het Weekend van de Wetenschap met een uitgebreid en divers programma zoals ijzersmeden, kids explorer tours, demonstraties van draaienede motoren en een lezing over de vervuiling op het Noordpoolgebied. 

 

Van 21 tot en met 25 mei was de pop-up tentoonstelling Museum of Fossil Fuels te bezoeken.

 

 

Amsterdamse Zeehavendagen succesvol voor Museum 't Kromhout! Tijdens de Amsterdamse Zeehavendagen verzorgde Museum 't Kromhout samen met het Scheepvaartmuseum een boot verbinding tussen beide musea. Bezoekers konden meevaren met de veerboot die tot 1957 de verbinding tussen Volendam en Marken verzorgde. Dit leverde het Museum een record aantal bezoekers op. Dank aan het Scheepvaartmuseum, Amports en Stadsherstel!

 

 

 

 

Amsterdam Museum en Museum om de Hoek zijn een samenwerking gestart om binnen het thema ‘Verzamel de stad’ een tijdelijke tentoonstelling Collecting the City in te richten waarin het heden en verleden van Amsterdam een centrale plaats innemen. In het Amsterdam  Musuem (de Hermitage) staat een overzicht met leden van Museum om de Hoek. Bezoekers kunnen met een QR code alle informatie over de deelnemende musea krijgen en daarmee een indruk van het heden en verleden van de stad.

 

 

 

In 2021 werd het Weekend van de wetenschap door jong en oud druk bezocht!  Vrijwilligers gaven demonstraties en uitleg over de techniek van verbrandingsmotoren. Alle motoren waren werkend te zien en te horen!  Onze jongste bezoekers konden tekenen en knutselen en op ontdekking uit in het museum!