Laden…

MUSEUM 'T KROMHOUT

De geschiedenis van de Amsterdamse scheepsbouw en werkende motoren op unieke locatie in het centrum van Amsterdam!
Bezoek ons museum

Missie

Vanuit de unieke locatie draagt Vereniging Museum ’t Kromhout  het cultureel-, technisch-, en industrieel erfgoed van Nederlandse scheepsstoommachines en verbrandingsmotoren en in het bijzonder die van de Kromhoutmotorenfabriek in Amsterdam uit.

Met werkende motoren, multimedia, een toegankelijk archief en een beeldbank biedt Museum 't Kromhout een overzichtelijk beeld van de geschiedenis van de techniek, het ambacht en de werkomgeving uit de tijd van de “Industrialisatie”.

 

Museum 't Kromhout is lid van / werkt samen met:

Museum om de HoekMuseum 't Kromhout maakt deel uit van het  Museum om de Hoek, het samenwerkingsverband van een aantal kleine en buurtmusea in Amsterdam. Voor info, zie de website of De Kleine Museum Gids met overzicht van kleine musea in Amsterdam (€ 5,00 in onze Museum Shop).

Plantage Buurtnetwerk logo.JPG

Museum 't Kromhout is aangesloten bij buurtnetwerk De Plantage Amsterdam. Jaarlijks bezoeken vijf miljoen dagjesmensen en (internationale) stedentrippers deze unieke buurt met een schat aan culturele instellingen als musea op gebied van kunst, wetenschap en geschiedenis.

 

LVBHB-FVEN

De grootste behoudsorganisatie voor ons varend erfgoed: schepen ouder dan 50 jaar die in Nederland gebouwd zijn of beeldbepalend zijn geweest op de  Nederlandse wateren

 

 

Stichting tot Behoud van Authentieke Stoomvaartuigen en Motorsleepboten

 

 

  Vereniging met ongeveer 90 historische bedrijfsvaartuigen

 

Het museum is gevestigd in een pand van Stadsherstel